Tycker du också det är tråkigt att städa?

Ni vet det här med att städa, roligare kan man ju ha det? Det är inte en av mina favoitsysslor, men det är ändå något som måste göras. Jag brukar försöka göra det lite roligare när jag ska städa och så letar jag alltid efter bra städtips på nätet. Det är inte fel att få bra husmorsknep som gör det hela enklare, eller hur? Sen drar jag alltid på bra musik med, när jag städar, då är det oftast mycket lättare.

Enkla husmorstips

Tänkte att även jag ska dela med mig av en del av de husmorstips jag har hittat på nätet. Så kan det även bli lättare för er att städa. 

Vinfläckar är något som man kan råka få på kläderna. Det löser man genom att direkt skölja fläcken i kokande vatten. Eller strö salt på vinfläcken, och byt ut saltet med jämna mellanrum i ett par timmars tid. Tvätta sedan som vanligt.

Stearin, på duken till exempel kan man få bort genom att lägga den i frysen ett par timmar eller så kan man även lägga ett sugande material som hushållspapper eller ett melittafilter på stearinfläcken och sedan stryka över duken. Stearinet ska då smälta in i papperet istället för på tyget. 

Om man bränner vid en kastrull, så kan man antingen hälla i maskindiskmedel och koka upp, låt sedan stå över natten, eller bakpulver. För att göra dem fina och rena utan de bränt vid kan man använda lite bakpulver på en fuktig svamp och sedan gnida rent i kastrullen.

28 Jun 2018