Smarta sminkknep

När man sminkar sig, så vill man ju att sminket ska hålla sig hela dagen, utan att rinna, kleta eller försvinna. Det finns lite bra knep du kan ta till. Först, satsa på riktigt bra smink, som till exempelvis compagnie de provence.Sen, för att sminket ska sitta bar, förbered huden på bra sätt. Lägg inte på en massa onödiga serum, krämer med mera över hela ansiktet, utan bara där det behövs. Ett annat bra tips är att lägga på pudret före du lägger din foundation. Dock ska du allra först ha en bra primer. Över allt kan du sedan lägga på ett lager med återfuktande kräm.

Fler bra tips

Utöver bra smink är det även viktigt att ha riktigt bra sminkborstar. Det bästa är naturliga borstar, och inte syntetiska! Naturliga borstar ger ett så mycket bättre resultat. 

Om du har problem med T-zonen, att det ofta blir glansigt, låt bli att ha för mycket krämer och annat här. Det finns även smarta mattande produkter att använda. 

Låt ansiktet vila ibland

Om du sminkar dig varje dag, vecka ut och vecka in, så kommer du snart få problem med din hy. Försök att ha ett par dagar i veckan där du låter bli att sminka dig alls! Det går ju att vara helt naturlig ibland, eller hur? Det mår din hud bra av! Se även till att ha en bra rutin kring ansiktsvård. Tvätta morgon och kväll och använd rätt produkter.

8 Sep 2021