Är ditt hem elsäkert?

Om du flyttar till ett helt nybyggt hus eller lägenhet, så kan du vara säker på att allt som har med elen att göra, den är säker. Så är inte alltid fallet i gamla hus, gamla lägenheter eller om du börjar renovera. Ett sätt att veta om ditt nya hem är elsäkert, det är att ta dit en elektriker Karlskrona, som kan göra en bra besiktning av ditt boende. Se till att elföretaget är auktoriserat!

Sedan är det  bra att se över i hemmet, så att det är elsäkert för alla barn och husdjur!

Säker el för alla

Som vuxen vet du ju att el är farligt, men det gör vare sig barn eller husdjur. Det kan vara smart att elsäkra hemmet så att de inte utsätter sig för fara. Bland annat är det bra att satsa på petskydd för alla uttag i väggarna. Tänk också på att kontaktskydda grenuttag och uttag på förlängningssladdar.

Se även till så att det inte finns en massa lösa sladdar överallt. Ett barn kan börja leka med dem och då finns risk för olyckor. Det genom strypning eller om sladden är lite trasig. Även djur kan gnaga sönder dem, vilket inte är brra!

Se även till att du har skydd för spisen så att det finns barnsäkerhetslås, tippskydd, spärr på ugnsluckan och kastrullskydd.

När du köper varor/produkter med el, satsa bara på sådana som är CE-märkta! Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne vilket betyder i överensstämmelse med EU-direktiven. Att det finns ett CE-märke på en produkt betyder att tillverkaren eller importören intygar att den uppfyller EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav. 

18 Jan 2022