Ta med barnen ut i världen

Att resa med barn, det är inte så jobbigt eller svårt, bara man planerar. Vår familj brukar åka ut i olika delar av världen för att våra barn ska få se och uppleva så mycket som möjligt. Våran nästa resa är till Chile. Vi har kollat på resor till Chile bra länge nu och nu har vi äntligen bokat vår Chileresa. Att ta med barnen på flyg är något du kanske drar dig för? Jag ska ge dig lite tips, så får du se att det inte är så svårt!

Tips för att få en smidigare resa

Titta på de olika avgångstiderna. Flera resmål sker på eftermiddagar, vilket kan vara en fördel om man åker med barn. Då slipper ni att dra upp dem i ottan.

Tänk på placeringen på flyget. En bra investering är att köpa till platsreservation, både för att ni säkert ska få sitta tillsammans och för att ni kan välja hur ni ska sitta. Ett rastlöst barn kanske ska sitta närmast gången så att de kan kliva ut och röra lite på sig, ett lite mer flygintresserad barn vill kanske sitta närmast fönstret och kika ut. Nära toaletten är ett bra tips med!

Ta med nya, roliga saker i hemlighet så som tidningar, böcker, spel, pyssel eller liknande. Ge sedan en sak i taget, så att de räcker hela resan.

Det finns säkert en massa mer bra tips, men flera av dessa ovan funkar bra för resor till Chile eller andra länder.

 

18 Jun 2018