Så behåller du ett vackert leende

Det bästa sättet att behålla ett vackert leende är att helt enkelt sköta de tänder som du har. Mycket har skrivits om detta, så det är stor risk att det bara blir upprepning av det du redan vet. Men gamla sanningar brukar kunna upprepas. Borsta tänder med tandkräm som innehåller fluor. Använd tandtråd, skölj munnen med fluor. Och även om du gör allt detta, blir dina tänder gula i större eller mindre grad. Det har inte med att göra om de är bra eller dåliga, utan har att göra med vad du äter och vilka gener du har. Vill du ändå ha vita tänder kan du i så fall gå till en tandläkare och bleka dem.

Tandblekning: Alla vill ha bländvita tänder, som filmstjärnor, som fotomodeller och andra kändisar. Man kan bleka sina tänder antigen med hjälp av en skena med gel. Skenan ska vara formad efter dina tänder. Därför ska en tandläkare göra det. Ett annat sätt att bleka tänderna är med laser. Det ska också göras av en tandläkare.

Om du inte har så bra tänder längre, som du vill bleka, men ändå vill ha ett vackert leende kan du ersätta dåliga tänder. Här tar vi upp några konstgjorda tänder du kan ersätta de dåliga tänderna med.

Porslinskronor: En tandkrona täcker över en sprucken tand, missfärgad eller avslagen tand. Varje krona görs skilt för sig och blir svåra att upptäcka.

Skalfasader:: Man kan beställa tänder som läggs omkring dina tänder. En fasad, som ser exakt ut som dina tänder men är vita.

Tandimplantat:: Ett tandimplantat bör du göra om du har förlorat en tand, eller flera. Då borrar man fast en ny tand där den gamla har suttit. Ditt käkben och hur pass starkt det är, är avgörande. Därför får många rökare får kalla handen av sin tandläkare.

Vill du veta mer, läs gärna då denna blogg; www.vackertleende.se

1 Oct 2017