Negativa beteenden

Jag har kämpat med att bryta några tydliga negativa beteendemönster och beroenden som jag dras med. Alla dras väl med fler eller färre negativa beteenden, men jag tror att ju färre man har, desto bättre mår man; och desto friare är man. Det är till syvende och sist en själv som mår sämst av de destruktiva sakerna man utsätter sig själv och sin omgivning för, för de kan i ett sista led ge svåra skuldkänslor. Inget är tyngre att bära på än skuldkänslor...

Mina brister

Bland mina främsta negativa beteendemönster och beroenden finns bl.a. rökning; att jag skriker när jag bli arg; att jag har dåligt tålamod och att jag för lätt tar på mig skulden för saker som inte ens är mitt fel. Det är klassiska problem som många människor "lider" av, men det betyder inte att det bara är att "gilla läget". Jag är trött på att vara slav under nikotinet och vill inte röka tills cigaretterna tar mitt liv, det vore så fruktansvärt tragiskt! Jag vill heller inte att barnen ska ta efter min dåliga vana. Men det är fruktansvärt svårt att sluta - jag har försökt många gånger.

Sedan vill jag jobba på mitt tålamod och mitt sätt att reagera på motgångar - bli en mer harmonisk människa helt enkelt. Blir jag det så tror jag att skuldkänslorna kommer att minska också. 

Hur som helst, eftersom jag inte tror att jag kan klara detta på egen hand så har jag börjat på psykoterapi i Malmö - KBT närmare bestämt eftersom det ger snabba resultat och handfasta tips som funkar. Jag kan varmt rekommendera det!

16 May 2017