När du vill få en bra ränta

Som du säkert vet är det otroligt låga räntor på de traditionella bankerna just nu. De flesta har kring 0 procents ränta, vilket ju inte är bra för den som vill spara pengar. Det är lite motstridigt, dels tycker våra politiker att svenska folket sparar för lite, samtidigt som Riksbanken har minus ränta, och det gör ju inte sparandet mer attraktivt. Därför är det ju glädjande att det finns andra alternativ till traditionellt sparande på bankkonto. Har man pengar över är aktiesparande det allra bästa. Sett över tid, är det aktierna som gett bäst avkastning.

Bli av med dyra courtageavgifter

Är man intresserad av aktiesparande, bör man sätta sig in i vad courtage är för något. En courtage är den avgift som den som tar hand om din insättning i en viss aktie tar ut. Den som tar hand om din insättning, tar en avgift för att göra jobbet åt dig. Det kan vara banken, om du köper aktier via din bank, eller en aktiemäklare, som tar ut avgift. Det är det de lever på, mäklarna. Precis som en bostadsmäklare, tar ett arvode av den som säljer, tar aktiemäklaren ut en courtage. Mer om detta kan du läsa på n ätet, på ekonomifokus.se. Där får du matnyttig information om just sparande som ger högre ränta än bankernas.

Spara till pension utan ränta?

Vi ska ju alla bli pensionssparande. Få vet om hur illa pensionssystemet är idag. Vi får ju inte veta hur hög, eller låg pensionen blir. Allt beror på "hur bra det går för ekonomin i stort". Jag tror ingen har blivit så lurade på¨pensionen som i vår generation. Allt vilar på att "det går bra för Sveriges ekonomi", det beror inte enbart på hur mycket vi tjänat, eller hur många år som vi har arbetat. Det beror på hur övriga ekonomin tutar på i Sverige. Det leder till att allt mer vilar på att vi själva sparar till pensionen. Det kan bli det enda som är säkert då det är dags att gå i pension. Så det är bara att spara på, och hitta bättre räntor än vad de traditionella bankerna i dag erbjuder. Lycka till, säger till oss alla!

2 Jul 2017