Kul åka till äventyrsbad

Något som är kul att göra med barnen, är att gå till en vattenlekplats, läs mer här om sådana. Dock är det bara under sommaren som de funkar. Men under denna årstid passar det ju perfekt att åka till ett äventyrsbad. Det finns ju en massa bra äventyrsbad så väl som vattenland i Sverige att besöka. Även utomlands. 

Bra äventyrsbad att besöka

Aqua Nova finns det ett äventyrsbad som heter. Det ligger i Borlänge och där finns det tre ordentliga vattenrutschbanor. Det är snabba 3G Turbon, mörka Black Hole, samt  Magic Eye  där man får välja mellan enkel- eller dubbelring, eller åka utan.  Det finns även annat som ett bra äventyrsbad bör ha, så som ström, vildfors, vågbassäng, bubbelpool och klättervägg.

Ett annat bra ställa är Arena Skövde, som många gånger om röstats fram till att vara Sveriges bästa upplevelsebad. De har likadana vattenrutschbanor som Aqua Nova.  Det finns också en vildfors som går utomhus.

Sedan finns även Gustavsvik i Örebro. De har ett inomhusbad med djungelvärlden Lost City som är en riktigt kul upplevelse. Här finns sex stora vattenrutschbanor – bland annat 206 m långa Treasure Hunter, som enligt Gustavsvik är Sveriges längsta vattenrutschkana.

Vatteland för sommaren

En del vattenland passar även de bäst för att åka till under sommaren. Där finns ju bland annat Skara Sommarland, som även har en nöjespark intill, samt Leksand Sommarland och Kneipbyn som ligger i Visby. Alla är väl värda besök!

14 Dec 2020