Gör din flyttstädning på rätt sätt

Om det är så att du ska flytta, så är det ju en hel del som ska göras. Inte nog med att du ska packa alla saker och få det till det nya stället, det är ju även en flyttstädning som ska göras som ett sista moment. Denna städning är som en rejäl storstädning, om inte mer. Det gäller att inte glömma av olika ställen att städa på. Det är lätt hänt att man missar att dra ut spisen för att göra rent bakom eller att göra rent bakom element. För att få till en bra flyttstädning, så kan du anlita en städfirma, läs mer här. Eller så gör det själv, men använd då en checklista. 

Städa ett rum i taget

Om du har många rum att städa, så kan du med fördel göra ett i taget och då göra allt klart. Vardagsrum och sovrum har liknande saker som ska göras. Du ska torka ur hyllor och skåp, torka av lister, karmar, dörrar, lysknappar, samt göra rent både golv och tak. 

Köket och badrummet är ofta de två rum som tar allra längst tid. Det eftersom det är ett måste att rensa avlopp, göra rent fläkt, ugn, kyl, frys med mera.

Som sagt är det ofta lätt att glömma vissa saker. Så se till att skaffa en checklista. Det finns på nätet eller hos din hyresvärd. Alternativt att du helt enkelt låter en städfirma ta hand om hela flyttstädningen.

22 Jul 2021