Är det svårt att byta klinker?

Mitt badrumsgolv är inte riktigt lika sunkigt som det på bilden jag hittade men den får ändå symbolisera mitt behov av att fixa golvet. Det är lite trist idag med sprickor och har nog sett sina bästa dagar om man säger så. Så jag har funderat på att göra det själv och började kika lite på nätet på sidor som säljer klinker i Västerås, Youtube och lite renoveringsbloggar. Det jag upptäckte är att det nog skulle gå att fixa på egen hand men det kan bli jobbigt. 

Det är ett jobb i tre steg

Om man ser på det rent krasst så handlar det om tre saker man ska göra för att byta klinker på egen hand. 

  1. Riv bort det gamla golvet: Enkelt! Det är ju bara att ta en hammare och ett sånt där järn och gå loss som en tok. Denna del klarar nog de allra flesta. 
  2. Underarbete: Här blir det ju lite mer meck. Det gäller att underlaget blir riktigt bra och jämnt, och att man inte glömmer av att det ska lut mot en golvbrunn. 
  3. Lägga golvet: Den roliga biten när man ser hur pusslet passar ihop och man får ett nytt perfekt golv. 

Känner man sig osäker på det här så ska man nog låta bli och istället kontakta någon som byter golvet åt en. Den första biten kan man nog göra ändå för de som lägger in golv är nog glada om de slipper riva och städa bort gammal klinker. 

28 Feb 2021