Är babynest något att ha?

Ett spädbarn älskar att ha det lite trångt. Det är en slags trygghet att ha något att liga intill och det är också därför många små barn kryper nära spjälsängens väggar, och också anledningen till att just babynest blivit så populärt. Barnen älskar dem helt enkelt! 

Ett babynest är som en mjuk bädd med en tjock mjuk "korv" runt som gör att barnet inte kan rulla ur så lätt. Det är en perfekt grej att ha i sängen om ni ska samsova, och funkar även som en liten bädd i soffan när bebisen är riktigt liten och ska vara med överallt. Det finns många bra babynest och hos bastitest24.se har de jämfört flera av dem - läs mer på bastitest24.se om deras test. Där hittar du också en bra köpguide. 

Du kan göra din egen babynest

För dig som inte vill köpa, inte har råd att köpa eller väntar på leverans så finns det möjlighet att göra en egen slags babynest. Ta ett badlakan och rulla det från ett hörn. Du kommer då att få en "korv" som är tjock på mitten och smalare på sidorna. 

Lägg den på ett annat badlakan och gör sedan en rulle till av ett tredje badlakan. Lägg de smala ändarna omlott i en oval form på det badlakanet du har som underlag. Vik sedan över kanterna på den handduk du har som underlag. Du har då skapat ett babynest som funkar lika bra som ett köpt, med den skillnaden att det är enklare att tvätta. 

25 May 2021