Att sköta om sitt hus

Vi håller på och dränerar vårt hus. Allt emellanåt måste man ju göra det. Vårt hus är gammalt och byggt kring förra sekelskiftet. Det är ett gammalt, men fint hus, byggt i trä. Vi är väldigt rädda om det. Dessutom är det K märkt, så vi kan inte riktigt göra vad som helst med det. Däremot är vi måna om att göra allt rätt; dränera det, måla om, byta ut delar av fasaden, lägga om takpannor, byta fönster, och inte vilka fönster som helst. Vi kan enbart måla huset i enlighet med bestämda färg och material. Så det är mycket att hålla reda på för oss, husägare. Men det blir fint när det det är klart, så småningom.

Viktigt med dränering då och då

Egentligen ska man inte behöva dränera ett hus, mer än kanske vart 30:e år. Vi kommer att dränera oftare än så. Till vår hjälp har vi en bra firma som dränerar i Stockholm. De är kunniga, bra på det de gör och billiga. Den som inte bor i Stockholm kan anlita samma dräneringsföretag men i Lund. Eftersom vi ska göra det vart tionde år, är det viktigt att få tag i en bra dräneringsfirma som vi kan återkomma till. Att dränera runt huset, gör att allting ställs på ända. Hela trädgården är uppgrävd, och vi kommer knappt fram till huset. Vår minsta är så intresserad av grävskopan, han har fått en egen liten som han leker flitigt med.

Dräneringen tar inte lång tid

Det tar inte särskilt lång tid att dränera vårt hus, om man inte tycker att tre veckor är lång tid. Vi kommer att koppla dräneringsledningar samtidigt. Går du i tankar om att dränera och lägga in dräneringsledningar du med, kolla först med din kommun så att det blir rätt.

1 Jul 2017